ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εμπιστευθείτε τα συστήματα υποβοήθησης

Ασφάλεια και υποβοήθηση

Αντιδρά στους εξωτερικούς κινδύνους με εσωτερική ηρεμία.

Η νέα GLE ξεκουράζει τον οδηγό ακόμη και κατά τους ελιγμούς με ρυμουλκούμενο.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus.

Με το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus, ο οδηγός κουράζεται πολύ λιγότερο, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές, αλλά και στη χαοτική κυκλοφορία στην πόλη. Για τη νέα GLE, διατίθεται η τελευταία γενιά αυτού του πακέτου, που παρέχει υποστήριξη σε ακόμα περισσότερες καταστάσεις, για παράδειγμα, σε μποτιλιάρισμα, πριν από στροφές, κυκλικούς κόμβους και διασταυρώσεις. Η νέα GLE μπορεί να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα και στην κυκλοφορία με συχνές στάσεις. Έτσι, ο οδηγός γλιτώνει το κουραστικό σταμάτημα-ξεκίνημα.

Σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING.

Τίποτα άλλο δεν συμβάλλει περισσότερο στην ασφαλή, ξέγνοιαστη οδήγηση από έναν προσεκτικό και συγκεντρωμένο οδηγό. Με το νέο, προαιρετικό σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, η φυσική κατάσταση του οδηγού ενισχύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Διάφορα συστήματα ανέσεων δικτυώνονται μεταξύ τους, βελτιώνοντας την αίσθηση ευεξίας του οδηγού. Έτσι, μπορούν να συνδυάζονται σε έξυπνα συνδυασμένα προγράμματα, μεταξύ άλλων, ο κλιματισμός, ο ήχος, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, ο αρωματισμός και η άνεση καθισμάτων συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μασάζ στα καθίσματα πολλαπλού περιγράμματος. Ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό, είναι διαθέσιμα τα προγράμματα “Φρεσκάδα”, “Ευχαρίστηση”, “Θαλπωρή”, “Ζεστασιά” και “Ζωντάνια”.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°.

Με τον συγκεκριμένο προαιρετικό εξοπλισμό, συνολικά τέσσερις δικτυωμένες κάμερες – μία στη μάσκα του ψυγείου, μία στο πίσω τμήμα, καθώς και από μία κάμερα στους εξωτερικούς καθρέφτες – μπορούν να προβάλλουν εικονικά και πανοραμικά το αυτοκίνητο. Επιπλέον, διατίθεται μια διευρυμένη, πλαϊνή προβολή, που διευκολύνει τον χειρισμό, ειδικά κοντά σε κράσπεδα. Η εικόνα της κάμερας 360° εμφανίζεται στην οθόνη μέσων και συμπληρώνεται από δυναμικές βοηθητικές γραμμές. Η περιμετρική ορατότητα που προκύπτει κατά αυτόν τον τρόπο διευκολύνει αισθητά την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Οι ειδικές οπτικές γωνίες και η λειτουργία ζουμ διευκολύνουν τη σύνδεση και τους ελιγμούς ενός ρυμουλκούμενου.

Προβολείς MULTIBEAM LED.

Προαιρετικά μπορείτε να βιώσετε μια εντελώς νέα διάσταση της έξυπνης κατανομής φωτός. 84 LED με δυνατότητα ξεχωριστής ενεργοποίησης σε κάθε προβολέα προσφέρουν ακριβή και γρήγορη προσαρμογή του φωτισμού πορείας σε όλες τις συνθήκες. Για παράδειγμα, κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, σε στροφές ή στον αυτοκινητόδρομο. Η τεχνολογία που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε LED παρουσιάζει επιπλέον έναν νέο, συναρπαστικό σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων. Οι προβολείς μοιάζουν με καλοφωτισμένα έργα τέχνης, τόσο στη διάρκεια της νύχτας όσο και την ημέρα.

Υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς.

Με την προαιρετική υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς, πραγματοποιείτε τους ελιγμούς οπισθοπορείας πιο εύκολα και ξεκούραστα, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Ειδικά για τους οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση με ρυμουλκούμενο, η υποβοήθηση αποτελεί τεράστια διευκόλυνση. Η υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία διεύθυνσης στο όχημα ρυμούλκησης μέχρι ταχύτητα 5 km/h. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα της κάμερας 360° και την εικονική πανοραμική προβολή, έχετε πάντα υπό έλεγχο το περιβάλλον του οχήματος.

Γνωρίστε την GLE τώρα.

Κλείστε ραντεβού για δοκιμαστική διαδρομή

> Κλείστε ραντεβού.

Συστήματα υποβοήθησης

Υποδειγματική ασφάλεια με τα συστήματα Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Σε ώρες αιχμής, σε μεγάλες, νυχτερινές διαδρομές ή σε άγνωστους δρόμους – η νέα A-Class σάς ξεκουράζει αισθητά, ειδικά σε αγχώδεις καταστάσεις. Από πίσω κρύβεται μία ιδέα, η οποία κάνει κάθε διαδρομή με μια Mercedes-Benz ασφαλέστερη και μοναδική: το Mercedes-Benz Intelligent Drive. Διότι ο χρόνος που περνάτε στο αυτοκίνητο είναι δικός σας. Χρόνος για να χαλαρώνετε. Χρόνος για να αναπληρώνετε την ενέργειά σας. Για να φτάνετε στον προορισμό σας πρωτίστως με ασφάλεια, αλλά και ξέγνοιαστα.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Πλέον δεν χρειάζεται να στερείστε την άνεση του ενεργού συστήματος υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC στη ρέουσα και αργή κυκλοφορία σε φάλαγγα. Το σύστημα σάς ξεκουράζει ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα κίνησης στα προπορευόμενα οχήματα που κινούνται πιο αργά. Η επιθυμητή απόσταση μπορεί να ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες.

Εσείς απλά καθορίζετε την ταχύτητα κίνησης που επιθυμείτε. Έπειτα, το σύστημα υποβοήθησης τη διατηρεί σταθερή για λογαριασμό σας. Έτσι, στην κανονική λειτουργία οδήγησης, δεν πρέπει να φρενάρετε και να επιταχύνετε συνεχώς, όποτε το απαιτεί η κυκλοφορία. Επομένως, οι μετακινήσεις σας γίνονται ακόμα πιο ξεκούραστες.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus προσφέρει κορυφαία άνεση και ασφάλεια καθ’ οδόν προς την αυτόνομη οδήγηση. Συμπληρωματικά στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, διατίθεται η ενεργή υποβοήθηση σε μποτιλιάρισμα, για βέλτιστη υποστήριξη κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτού του πακέτου είναι ότι χάρη στον πλευρικό παλμό συστήματος PRE-SAFE® μπορεί να παρέχει επιπλέον προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες.

Σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας

Το σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας διευκολύνει την τήρηση των ορίων ταχύτητας, εμφανίζοντάς τα στην οθόνη. Μπορεί να εμφανίζει και σήματα με πρόσθετους περιορισμούς. Έτσι, συμβάλλει με τις οδηγίες του στις ασφαλείς, καθημερινές μετακινήσεις σας.

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας

Το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας ελέγχει για εσάς την κατάσταση, ειδικά μόλις ανάψετε τα φλας. Έτσι, το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για πλευρικές συγκρούσεις με άλλα οχήματα που βρίσκονται στη νεκρή γωνία. Το σύστημα παραμένει σε ετοιμότητα και μετά τη διαδρομή και σας προειδοποιεί αν ανοίξετε την πόρτα τη λάθος στιγμή.

Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

Διατηρεί τον προσανατολισμό για εσάς: χάρη στην έξυπνη δικτύωση των δεδομένων κάμερας και χάρτη, το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας μπορεί να αναγνωρίζει εκτός από όρια ταχύτητας, απαγορεύσεις προσπέρασης και τα σήματα κατάργησής τους, και απαγορεύσεις εισόδου, και να σας προειδοποιεί για εσφαλμένη κατεύθυνση πορείας.

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης συμβάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων πρόσκρουσης και σύγκρουσης με πεζούς και ποδηλάτες. Εκτός από την προειδοποίηση απόστασης και σύγκρουσης, σας προσφέρει και μια ενίσχυση πέδησης ανάλογα με τις συνθήκες, σε περίπτωση που δεν πατήσετε με δύναμη το φρένο. Εάν δεν αντιδράσετε, μπορεί να ξεκινήσει μια αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Σύστημα PRE-SAFE®

Το σύστημα PRE-SAFE® αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ενδεχόμενο ατύχημα, καθώς μετριάζονται οι επιπτώσεις του με μια σειρά μέτρων. Ο καινοτόμος ήχος PRE-SAFE® παράγει έναν θόρυβο που εκπέμπεται από τα ηχεία και διεγείρει ένα προστατευτικό αντανακλαστικό. Έτσι, το εσωτερικό του αυτιού προστατεύεται χάρη στην απορρόφηση των θορύβων του ατυχήματος.

Υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς

Εξοικονομήστε χρόνο και γλιτώστε τον εκνευρισμό κατά τους ελιγμούς: με την υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς, διεκπεραιώνετε τους ελιγμούς οπισθοπορείας με ευκολία, ακρίβεια και ξεγνοιασιά – ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Ειδικά για τους οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση με ρυμουλκούμενο, η υποβοήθηση αποτελεί τεράστια διευκόλυνση.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Η καλύτερη υπηρεσία στάθμευσης στο αυτοκίνητο. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα 360° διευκολύνει την αναζήτηση θέσης στάθμευσης, καθώς και την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή, εναλλακτικά, το σύστημα σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς.

Κάμερα οπισθοπορείας

Η κάμερα οπισθοπορείας σάς προσφέρει καλύτερη ορατότητα και περισσότερη άνεση κατά τους ελιγμούς. Έτσι, αποτρέπονται ζημιές. Οτιδήποτε ανιχνεύει η κάμερα, προβάλλεται ζωντανά στην οθόνη μέσων. Κατά την οπισθοπορεία, το σύστημα σάς υποστηρίζει εμφανίζοντας δυναμικές βοηθητικές γραμμές, που δείχνουν τη διαδρομή του αυτοκινήτου ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης.

Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας

Ενεργοποιείτε το σύστημα με μία κίνηση και επωφελείστε από τη μεγάλη ακτίνα προβολέων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας ενεργοποιεί πάντα τον φωτισμό μεγάλης σκάλας εφόσον δεν ανιχνεύσει οχήματα μπροστά του ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το οδόστρωμα ή να εντοπίζετε κινδύνους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εναλλάσσεστε συνεχώς στη λειτουργία του φωτισμού διασταύρωσης.

Προβολείς LED High Performance

Εκτός από τη χαρακτηριστική, εντυπωσιακή εμφάνιση, οι προβολείς LED High Performance προσφέρουν επίσης περισσότερη ασφάλεια τη νύχτα. Χάρη στην τεχνολογία LED, φωτίζουν το οδόστρωμα καλύτερα από τους συμβατικούς προβολείς – προσφέροντας συγχρόνως χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα προσαρμοζόμενα πίσω φώτα τεχνολογίας LED προσαρμόζουν την ένταση φωτισμού τους στις συνθήκες περιβάλλοντος.

MULTIBEAM LED

Για τέλεια ορατότητα, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED αντιδρούν εξαιρετικά γρήγορα στις τρέχουσες συνθήκες του δρόμου και της κίνησης με ξεχωριστά ελεγχόμενα LED. Ο μερικός φωτισμός μεγάλης σκάλας φώτων δεν τυφλώνει τους άλλους οδηγούς. Χωρίς κίνηση, ο φωτισμός μεγάλης σκάλας ULTRA RANGE μεγιστοποιεί την εμβέλεια στα 150 μέτρα. Ο φωτισμός αλλαγής κατεύθυνσης και στροφών φωτίζει βέλτιστα το πεδίο ορατότητας.

E-ACTIVE BODY CONTROL

Κυρίαρχη αίσθηση οδήγησης σε όλες τις συνθήκες: το E-ACTIVE BODY CONTROL συνδυάζει άνεση, ακρίβεια και δυναμική, με μοναδικά χαρακτηριστικά οδήγησης εκτός δρόμου. Βιώστε την κορυφαία εμπειρία αντιστάθμισης κλίσεων και κραδασμών που προσφέρει μια σύγχρονη, πλήρως ενεργή ανάρτηση. Εντός και εκτός δρόμου, σε καλές και κακές συνθήκες οδήγησης.

Πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας

Όλα όσα κάνουν την GLE ακόμη πιο ασφαλή.

Πακέτο καθρεφτών

Το πακέτο καθρεφτών διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις σας: οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες προφυλάσσουν το αυτοκίνητό σας όταν είναι σταθμευμένο από ενοχλητικές ζημιές. Επιπλέον, ο φωτισμός περιβάλλοντος εξασφαλίζει άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο σκοτάδι. Μαγνητίζει τα βλέμματα: η προβολή του λογότυπου της μάρκας δίπλα από την ανοιχτή πόρτα οδηγού και συνοδηγού.

Στοιχεία
• Δύο εξωτερικοί καθρέφτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και εκτεινόμενοι (πλήκτρο στη ζώνη χειριστηρίων της πόρτας οδηγού)
• Αυτόματο χαμήλωμα του καθρέφτη συνοδηγού στη θέση στάθμευσης μόλις επιλέγεται η όπισθεν
• Εσωτερικός καθρέφτης και εξωτερικός καθρέφτης στην πλευρά οδηγού με αυτόματη λειτουργία μείωσης αντανακλάσεων
• Φωτισμός περιβάλλοντος και στους δύο εξωτερικούς καθρέφτες με προβολή του λογότυπου της μάρκας για τον φωτισμό της περιοχής εισόδου

Πακέτο στάθμευσης

Με το πακέτο αυτό έχετε την επιλογή να σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή να σταθμεύει το σύστημα αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς. Η πρακτική υποστήριξη ξεκινά ήδη από την αναζήτηση και την επιλογή μιας θέσης στάθμευσης. Μόλις αυτή εντοπιστεί, μπορείτε να κάνετε ελιγμούς με ασφάλεια χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας ή να αφήσετε το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης να σας βοηθήσει κατά την είσοδο και έξοδο από τη θέση στάθμευσης.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Η καλύτερη υπηρεσία στάθμευσης στο αυτοκίνητο. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα 360° διευκολύνει την αναζήτηση θέσης στάθμευσης, καθώς και την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή, εναλλακτικά, το σύστημα σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση, στην αλλαγή λωρίδας και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται, οι επιβάτες και οι άλλοι χρήστες του δρόμου προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus προσφέρει κορυφαία άνεση και ασφάλεια καθ’ οδόν προς την αυτόνομη οδήγηση. Συμπληρωματικά στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, διατίθεται η ενεργή υποβοήθηση σε μποτιλιάρισμα, για βέλτιστη υποστήριξη κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτού του πακέτου είναι ότι με τον πλευρικό παλμό συστήματος PRE-SAFE® μπορεί να παρέχει επιπλέον προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες.

Περισσότερες πληροφορίες

Η GLE SUV μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια:

Ζήσε τη μαγική εμπειρία!
[contact-form-7 404 "Not Found"]
×
Ζήσε τη μαγική εμπειρία!

    Έλα #stinEKKA και κάνε το όνειρο πραγματικότητα!

    Ζήτησέ μας online προσφορά & σε λίγη ώρα θα την έχεις στο e-mail σου.

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
    ×