Η Νέα EQA

Έως

560 χλμ.

πλήρως ηλεκτρική αυτονομία (WLTP)

Σε

32 λεπτά

Φόρτιση στο 80%

Από 0 έως 100 km/h

6,0 s

Επιτάχυνση

Έως

215/292 kW/hp

Ονομαστική ισχύς

Αμιγώς ξεχωριστή.

Η νέα EQA είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV με την έντονη σχεδίαση που εξισορροπεί τις αξίες της φύσης με την πολυτέλεια.

Εξωτερικό.

Η νέα EQA είναι ένα αισθητικό αριστούργημα. Συνδυάζει τις μυώδεις αναλογίες της με κοντούς προβόλους, ενώ οι ανάγλυφες επιφάνειες με την coupé γραμμή χαρίζουν δυναμισμό.

Εσωτερικό.

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα η σωστή. Η σχεδίαση του εσωτερικού της EQA εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία, την υψηλή τεχνολογία και τον σπορ χαρακτήρα.

Αυτονομία και φόρτιση.

Η νέα EQA σας προσκαλεί να κάνετε τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση με επιχειρήματα που “ηλεκτρίζουν”.

Εξωτερικό

Αισθητική ισορροπία.

Η ξεκάθαρη σχεδίαση με λιτές γραμμές και αρθρώσεις ακρίβειας τονίζει τις επιφάνειες και προσδίδει σπορ και σύγχρονο χαρακτήρα. Παράλληλα, η προσοχή στις αριστοτεχνικές λεπτομέρειες υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα. Η ισχυρή εμφάνιση ολοκληρώνεται από τη μοντέρνα προσέγγιση των τροχών, καθιστώντας τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση πιο ομαλή. Διατίθεται στις γραμμές εξοπλισμού Progressive, Electric Art και AMG Line.

Μάσκα black panel με Mercedes-Benz Pattern

Η ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα σε στυλ black panel με ενσωματωμένο το αστέρι εντυπωσιάζει σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα στην έκδοση Progressive Line. Εξίσου ακαταμάχητη είναι και η μάσκα black panel σε γυαλιστερό χρώμιο για τις γραμμές εξοπλισμού Electric Art και AMG Line.

Νέα σχεδίαση τροχών

Ένας τροχός που συμβαδίζει με την εποχή. Οι εξωτερικά ευθυγραμμισμένοι τροχοί με νέα σχεδίαση, μαζί με τον μυώδη ώμο, χαρίζουν στην EQA μια εμφάνιση που εμπνέει αυτοπεποίθηση.

Ενιαία λωρίδα LED

Ακτινοβολεί εμπειρία: Το εντυπωσιακό πίσω τμήμα μαγνητίζει με τα νέα φώτα τεχνολογίας LED, τα οποία ενσωματώνονται άψογα στην ενιαία φωτιζόμενη λωρίδα.

Πίσω φώτα LED

Τα πίσω φώτα του βασικού εξοπλισμού της EQA υπογραμμίζουν τον δυναμισμό της χάρη στη νέα τεχνολογία LED. Επιπλέον, οι ενσωματωμένες αεροτομές στο πλευρικό τοίχωμα των πίσω φώτων βελτιώνουν αισθητά την αεροδυναμική.

Πανοραμική συρόμενη οροφή

Η υψηλής ποιότητας πανοραμική συρόμενη οροφή[2] της νέας EQA αφήνει άπλετο φως να εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο του οχήματος μέσα από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειές της και προσδίδει στο όχημα μια φιλική ατμόσφαιρα ευεξίας.

Progressive

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Μάσκα black panel με Mercedes-Benz Pattern σε πολύ γυαλιστερό μαύρο
 • Ζάντες αλουμινίου 45,7 cm (18″) σχεδίασης 5 ακτίνων
 • Διακοσμητικές λωρίδες στο αμάξωμα και στη γραμμή παραθύρων σε στιλβωμένο αλουμίνιο

Electric Art

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Ζάντες αλουμινίου 45,7 cm (18″) σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων
 • Μάσκα black panel με Mercedes-Benz Pattern σε πολύ γυαλιστερό χρώμιο

AMG Line

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Μάσκα black panel με Mercedes-Benz Pattern σε πολύ γυαλιστερό χρώμιο
 • Στυλ AMG
 • Επένδυση θόλου τροχού στο χρώμα του οχήματος
 • Ζάντες αλουμινίου 5 διπλών ακτίνων AMG 45,7 cm (18″)

Εσωτερικό

Ο δικός σας διαισθητικός παράδεισος.

Ευρυχωρία, κορυφαία τεχνολογία και σπορ χαρακτήρας σε απόλυτη ισορροπία. Τόσο αρμονική μπορεί να είναι η μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση. Προσαρμόστε τη νέα EQA στο δικό σας στυλ, για παράδειγμα με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Τέλος, τα καθίσματα ανέσεων και το νέο τιμόνι κάνουν κάθε σας διαδρομή ακόμη πιο ευχάριστη.

Κύρια χαρακτηριστικά εσωτερικού

Νέο τιμόνι

Το μέλλον είναι στα χέρια σας – το νέο τιμόνι συνδέει τον οδηγό με το όχημα και γίνεται το κέντρο ελέγχου. Με τα στοιχεία χειρισμού μπορείτε να ρυθμίζετε διάφορες λειτουργίες, όπως την πλοήγηση, τις τηλεφωνικές κλήσεις ή την ψυχαγωγία. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε και το cruise control ή την απόσταση, για πιο άνετη οδήγηση ακόμη και στην κίνηση.

Κόκπιτ με κεντρική κονσόλα

Στην καρδιά του εσωτερικού: Το κόκπιτ με βελτιστοποιημένη κεντρική κονσόλα παρουσιάζεται με μια προοδευτική σχεδίαση γεμάτη στυλ. Με περισσότερες θήκες μικροαντικειμένων και διαισθητική διάταξη των χειριστηρίων, έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας κατά την οδήγηση.

Καθίσματα ανέσεων με λειτουργία μνήμης

Με τη λειτουργία μνήμης, μπορείτε να αποθηκεύετε και να επιλέγετε άνετα διαφορετικές θέσεις καθίσματος. Έτσι, το κάθισμα επαναρυθμίζεται κάθε φορά, πολύ εύκολα και ηλεκτρικά, στη σωστή θέση.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα που ταιριάζει στις προτιμήσεις ή τη διάθεσή σας. Από τα 64 χρώματα του ατμοσφαιρικού φωτισμού προκύπτουν εντυπωσιακοί χρωματικοί συνδυασμοί, που μπορούν να εναλλάσσονται δυναμικά ή να φωτίζουν συγκεκριμένες περιοχές με διαφορετικά χρώματα.

Νέο ηχοσύστημα Surround Burmester® με Dolby Atmos®

Περιήγηση σε νέους ηχητικούς κόσμους. Το Dolby Atmos® σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα Surround Burmester® διεγείρει τις αισθήσεις σας στο έπακρο και προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ήχου, η οποία δίνει στη μουσική περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος.

Διακοσμητικά στοιχεία και Mercedes-Benz Pattern

Αξιοθαύμαστη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: Προσαρμόστε την εμφάνιση της EQA σας στα μέτρα σας. Η γραμμή Progressive διατίθεται σε τρία διαφορετικά χρώματα εξοπλισμού: μαύρο, μπεζ μακιάτο και sage grey. Οι γραμμές Electric Art και AMG Line λάμπουν χάρη στο black panel με Star Pattern σε γυαλιστερό χρώμιο.

Γραμμές εξοπλισμού

Progressive

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Καθίσματα ανέσεων με καλύμματα καθίσματος από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα Μπέρτριξ σε μαύρο με διπλή διακοσμητική ραφή σε μεσαίο γκρι, συμπερ. πακέτου καθισμάτων ανέσεων
 • Δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, με μαύρες διακοσμητικές ραφές και πλαίσιο 2 τμημάτων από χρώμιο
 • Αεραγωγοί σε ασημί χρωμίου με εξωτερικό δακτύλιο σε ασημί χρωμίου και δακτύλιο αεραγωγού σε πολύ γυαλιστερό μαύρο
 • Στοιχεία διάκοσμου Star Pattern

Electric Art

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Επένδυση με συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα κουπερτίνο δίχρωμο σε ροζ χρυσό/γκρι τιτανίτη pearl
 • Σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών από δέρμα νάπα, σχεδίασης 3 διπλών ακτίνων, με επίπεδο κάτω τμήμα, διάτρηση στην περιοχή της λαβής και χειριστήρια αφής
 • Στοιχεία διάκοσμου Star Pattern με κρυφό φωτισμό
 • Αεραγωγοί σε ροζ χρυσό με εξωτερικό δακτύλιο σε ασημί χρωμίου και έλεγχο ροής αέρα σε πολύ γυαλιστερό γκρι

AMG Line

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της γραμμής εξοπλισμού:

 • Σπορ καθίσματα με ρυθμιζόμενο προσκέφαλο συμπερ. πακέτου καθισμάτων ανέσεων
 • Επένδυση από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών DINAMICA μαύρο με κόκκινη διακοσμητική διπλή ραφή
 • Διακοσμητικές ραφές στον πίνακα οργάνων και στις ακμές των πορτών
 • Σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών από δέρμα νάπα, σχεδίασης 3 διπλών ακτίνων, με επίπεδο κάτω τμήμα, διάτρηση στην περιοχή της λαβής και χειριστήρια αφής
 • Στοιχεία διάκοσμου Star Pattern με κρυφό φωτισμό
 • Συγκρότημα πεντάλ AMG από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα με αντιολισθητικά στοιχεία

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις της Mercedes-Benz EQA (σε mm).

Αυτονομία & φόρτιση

Ο ηλεκτρικός μηχανισμός μετάδοσης κίνησης της νέας EQA.

Η νέα EQA σας προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζεστε και ακόμη περισσότερα, για να κάνετε τη μετάβασή σας στην αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση με σωστά και σταθερά βήματα. Είτε στο σπίτι είτε καθ’ οδόν, μαθαίνετε τα σημαντικότερα στοιχεία για τους χρόνους και τις δυνατότητες φόρτισης, καθώς και για την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία.

Φόρτιση στο σπίτι με το Mercedes-Benz Wallbox

Το Mercedes-Benz Wallbox (δεν περιλαμβάνεται, οι εκδόσεις εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα στην αγορά) είναι μια έξυπνη και άνετη λύση για τη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματός σας στο σπίτι. Το wallbox έχει χωρητικότητα έως 22 kW (3-φασικό) και είναι εξοπλισμένο με ένα μόνιμα συνδεδεμένο καλώδιο και μια φίσα TYPE 2 Universal. Χάρη στη σύνδεση με το διαδίκτυο, είναι δυνατός ο έλεγχος του Mercedes-Benz Wallbox μέσω του smartphone με την εφαρμογή Mercedes me App.

Φόρτιση καθ’ οδόν με Mercedes me Charge

Με το Mercedes me Charge, η Mercedes-Benz προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στον κόσμο. Με έναν μόνο λογαριασμό φόρτισης, οι πελάτες της Mercedes-Benz έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σημεία φόρτισης παγκοσμίως. Τα σημεία φόρτισης του δικτύου φόρτισης της Mercedes-Benz θα ενσωματωθούν ομαλά. Οι πελάτες Mercedes me Charge επιλέγουν ένα από τα τρία έξυπνα τιμολόγια φόρτισης και έτσι προσαρμόζουν βέλτιστα το κόστος στην προσωπική τους κατάσταση και την ατομική τους συμπεριφορά φόρτισης. Οι πελάτες Mercedes me Charge μπορούν να φορτίζουν τη Mercedes-Benz τους σύμφωνα με το τρέχον συμβόλαιο Mercedes me Charge σε ελκυστική σταθερή τιμή, ανεξάρτητα από τον πάροχο.

Φορτίστε με το ευέλικτο σύστημα φόρτισης Pro στο σπίτι ή καθ’ οδόν

Ένα καλώδιο για όλες τις χρήσεις: Με το ευέλικτο σύστημα φόρτισης Pro μπορείτε να φορτίζετε με ασφάλεια το ηλεκτρικό σας όχημα από όλες τις κοινές πηγές ρεύματος και με έως 22 kW. Χάρη σε διάφορους αντάπτορες φόρτισης, διατηρείτε πάντα την ευελιξία σας – στο σπίτι, καθ’ οδόν ή στο εξωτερικό. Εξίσου πρακτική είναι η ένδειξη του συστήματος που σας δείχνει πόσο ρεύμα έχετε ήδη φορτίσει.

Δίκτυο φόρτισης Mercedes-Benz

Το Δίκτυο φόρτισης Mercedes-Benz θέτει νέα πρότυπα για τη γρήγορη και άνετη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων. Ανάλογα με την περιοχή, οι σταθμοί φόρτισης προσφέρουν προς το παρόν ρυθμούς έως και 400 kW, οι οποίοι παρέχονται μέσω των αντίστοιχων τυποποιημένων συστημάτων φόρτισης CCS1, CCS2, NACS και GB/T. Βρίσκονται γύρω από τις κύριες περιοχές κυκλοφορίας και επιλεγμένους Διανομείς της Mercedes-Benz ενώ το δίκτυο φόρτισης είναι ανοικτό σε οδηγούς όλων των εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, οι πελάτες της Mercedes-Benz απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, όπως η δυνατότητα κράτησης ενός σημείου φόρτισης μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge για τη μείωση των χρόνων αναμονής. Το Δίκτυο φόρτισης Mercedes-Benz θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα εδώ και θα συμπληρώσει τα περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σημεία φόρτισης στα οποία έχουν ήδη πρόσβαση οι χρήστες παγκοσμίως.

Πλοήγηση με Electric Intelligence

Απολαύστε την άνετη πλοήγηση με Electric Intelligence. Το σύστημα πλοήγησης δεν προτείνει μόνο τη βέλτιστη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων στάσεων για φόρτιση, αλλά υπολογίζει και το αναμενόμενο κόστος φόρτισης. Επιπλέον, μπορείτε να επεξεργάζεστε εξατομικευμένα την προγραμματισμένη διαδρομή ανά πάσα στιγμή, προσθέτοντας τους σταθμούς φόρτισης που προτιμάτε κατά μήκος της διαδρομής ή αποκλείοντας προτεινόμενους.

Plug & Charge

Πηγαίνετε στον σταθμό φόρτισης. Συνδέστε το βύσμα. Φορτίστε. Αποσυνδέστε το βύσμα. Φύγατε. Τόσο απλή είναι η φόρτιση με το Plug & Charge. Για τον έλεγχο ταυτότητας μέσω Plug & Charge, δεν είναι πλέον απαραίτητη η μη αυτόματη εξακρίβωση της ταυτότητας μέσω κάρτας φόρτισης, εφαρμογής ή MBUX. Η επικοινωνία μεταξύ του σταθμού φόρτισης και του οχήματός σας γίνεται αυτόματα και μέσω της σύμβασης Mercedes me Charge του οχήματος.

Green Charging

Με τα πιστοποιητικά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η Green Charging εγγυάται ότι μια ισοδύναμη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές διοχετεύεται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για τις διαδικασίες φόρτισης μέσω του Mercedes me Charge ώστε να διαθέτετε επαρκές απόθεμα ακόμη και όταν η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Εφαρμογή Eco Coach

Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί «ζωντανά» δεδομένα για να σας υποστηρίξει στη χρήση του ηλεκτρικού σας οχήματος. Η εφαρμογή περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές και επεξηγήσεις για να χρησιμοποιείτε το όχημά σας με βιώσιμο τρόπο βάσει των δικών σας συνηθειών οδήγησης, φόρτισης και στάθμευσης.

Μεγιστοποίηση αυτονομίας

Η ενέργεια και η αυτονομία συνοπτικά: Η μεγιστοποίηση της αυτονομίας σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, για παράδειγμα, απενεργοποιώντας τις λειτουργίες άνεσης. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αυτονομία της EQA.

MBUX entertainment

Χάρη στο streaming, τα αγαπημένα σας τραγούδια είναι πάντα διαθέσιμα και μάλιστα απευθείας από το σύστημα πολυμέσων MBUX. Επιλέξτε ανάμεσα στους προτιμώμενους παρόχους streaming μουσικής και ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής σε υψηλή ποιότητα.

Place Details provided by Google

Η τοπική αναζήτηση με το Google Place Search συμπληρώνει τις εξαιρετικές λειτουργίες πλοήγησης της νέας EQA. Ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, όπως μουσεία ή εστιατόρια, καθώς και ωράρια λειτουργίας, κριτικές πελατών και άλλες σημαντικές πρόσθετες πληροφορίες, μπορούν να εμφανίζονται πριν από την εκκίνηση της πλοήγησης.

Τετρακίνηση 4MATIC

Ακόμη και σε δύσκολες οδικές συνθήκες, η πλήρως μεταβαλλόμενη τετρακίνηση 4MATIC[2] εξασφαλίζει κορυφαίες συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα βελτιώνει την πρόσφυση και την ευστάθεια του οχήματος αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια.

Εξοπλισμός

Τα κύρια χαρακτηριστικά εξοπλισμού της νέας EQA.

Μάθετε περισσότερα για περαιτέρω διαθέσιμα στοιχεία εξοπλισμού για τη νέα EQA, μεταξύ άλλων, από τις κατηγορίες Πολυμέσα, Συστήματα υποβοήθησης, καθώς και Άνεση και Ασφάλεια.

Πολυμέσα

Φωνητική υποβοήθηση MBUX

Χάρη στη φωνητική υποβοήθηση MBUX, η νέα EQA γίνεται ένας συνεργάτης που σας ακούει προσεκτικά στον δρόμο. Ένα «Hey Mercedes» αρκεί για να τραβήξετε την πλήρη προσοχή του. Έτσι, ελέγχετε π.χ. τον ατμοσφαιρικό φωτισμό ή τη θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο του οχήματος.

Σύστημα υποβοήθησης εσωτερικού χώρου MBUX

Απολαύστε την άνεση του ανέπαφου χειρισμού. Το καινοτόμο σύστημα καταγράφει και ερμηνεύει τις κινήσεις των χεριών σας. Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιείτε επιλεγμένες λειτουργίες άμεσα. Παράλληλα, το σύστημα μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό, ώστε να έχετε πρόσβαση ακριβώς στα μενού που θέλετε να χειριστείτε.

Zero Layer

Η προνοητική διεπαφή χρήστη zero layer μαθαίνει από τις επιλογές σας: αντί να χρειάζεται να μεταβαίνετε σε υπομενού, σας παρέχει τις σωστές πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων MBUX γίνεται ακόμη πιο απλός.

Πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας MBUX

Για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε περίπλοκες κυκλοφοριακές καταστάσεις, η πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας MBUX δικτυώνει τον εικονικό κόσμο με τον πραγματικό. Συγκεκριμένα, εμφανίζει τις οδηγίες για την πλοήγηση και τις πληροφορίες για την κυκλοφορία με τη μορφή γραφικών σε «ζωντανές» εικόνες. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας ταχύτερα, ασφαλέστερα και με λιγότερο άγχος.

Συστήματα υποβοήθησης

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για τις στενές θέσεις στάθμευσης. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC βρίσκει κενούς χώρους στάθμευσης για εσάς και σας υποστηρίζει βοηθά κατά την είσοδο και έξοδο από αυτούς. Επιπλέον, σας υποστηρίζει όταν χρησιμοποιείτε το τιμόνι, καθώς και κατά την επιτάχυνση και την πέδηση.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Η κάμερα 360° παρέχει περιμετρική ορατότητα καθώς και πανοραμική προβολή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε με αυτοπεποίθηση τη στάθμευση σε στενές και ασαφείς θέσεις.

Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας

Ενεργοποιείτε το σύστημα με μια κίνηση και επωφελείστε από τη μεγάλη ακτίνα των προβολέων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας ενεργοποιεί πάντα τον φωτισμό μεγάλης σκάλας εφόσον δεν ανιχνεύσει οχήματα μπροστά του ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το οδόστρωμα ή να εντοπίζετε κινδύνους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εναλλάσσετε συνεχώς τη λειτουργία του φωτισμού διασταύρωσης.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης σάς προσφέρει απτή πρόσθετη άνεση στο τιμόνι: Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει ήπιες παρεμβάσεις στο τιμόνι για να σας βοηθήσει να οδηγήσετε το όχημά σας στο κέντρο της λωρίδας. Έτσι, το έργο του οδηγού γίνεται πιο εύκολο, ιδίως σε μονότονες διαδρομές σε ευθεία και σε οδόστρωμα με λίγες στροφές.

Άνεση

Καθίσματα ανέσεων με λειτουργία μνήμης

Με τη λειτουργία μνήμης, μπορείτε να αποθηκεύετε και να επιλέγετε άνετα διαφορετικές θέσεις καθίσματος. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να επαναρυθμίσετε ηλεκτρικά το κάθισμα στη σωστή θέση.

Νέο τιμόνι

Το μέλλον είναι στα χέρια σας – το νέο τιμόνι σας συνδέει με το όχημα και γίνεται το κέντρο ελέγχου. Με τα στοιχεία χειρισμού μπορείτε να χειρίζεστε διάφορες λειτουργίες, όπως η πλοήγηση, το τηλέφωνο ή η ψυχαγωγία. Εδώ μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ταχύτητα ή την απόσταση.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός σάς επιτρέπει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες διαμόρφωσης. Επιπλέον, δύο οθόνες μπορούν να προβάλουν τις ενδείξεις σε δέκα χρωματικούς συνδυασμούς.

Οθόνη Head-up

Η οθόνη Head-up μετατρέπει το μπροστινό παρμπρίζ σε ένα ψηφιακό κόκπιτ. Με την εικονική, έγχρωμη προβολή, έχετε πάντα τις σημαντικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να συγκεντρώνεστε απόλυτα στον δρόμο και στις συνθήκες της κυκλοφορίας μπροστά σας.

Ασφάλεια

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC σάς ξεκουράζει αισθητά και ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το φάσμα των εφαρμογών διευρύνεται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία προσαρμογής ταχύτητας βάσει διαδρομής. Όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει, για παράδειγμα, σε στροφή, το σύστημα μειώνει προληπτικά την ταχύτητα και επιταχύνει αυτόματα μετά την στροφή στην ταχύτητα οδήγησης που έχετε ορίσει εσείς διατηρώντας επαρκή απόσταση από τον προπορευόμενο οδηγό.

Σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας

Το σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, σας διευκολύνει να συμμορφώνεστε με τις οδηγίες και να αποφεύγετε περιττές κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. Το σύστημα δείχνει τι επιτρέπεται: Μπορεί να ανιχνεύσει το τρέχον όριο ταχύτητας μέσω της κάμερας και να το εμφανίσει στην οθόνη του οδηγού. Επίσης, αναγνωρίζει πρόσθετα σήματα για περιορισμούς όταν επικρατούν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, όπως βροχή.

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Αυτή η υποβοήθηση μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή συγκρούσεων με προπορευόμενα ή σταματημένα οχήματα εμπρός, με οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κατά την αλλαγή κατεύθυνσης, καθώς και με πεζούς και ποδηλάτες εν κινήσει. Εκτός από τη λειτουργία προειδοποίησης για απόσταση και σύγκρουση, το σύστημα προσφέρει πρωτίστως ενίσχυση της πέδησης ανάλογα με την περίσταση έως και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας παρακολουθεί προσεκτικά και, όταν παρεκκλίνετε ακούσια από τη λωρίδα κυκλοφορίας ή πλησιάζετε επικίνδυνα σε άλλα οχήματα, μπορεί να σας επαναφέρει στη λωρίδα με τη βοήθεια επέμβασης στο σύστημα διεύθυνσης. Εάν, ωστόσο, τελικά βγείτε από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ακολουθεί και μια προειδοποιητική δόνηση στο τιμόνι.

Σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας

Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας ελέγχει για εσάς την κατάσταση, ειδικά μόλις ανάψετε τα φλας. Έτσι, το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για πιθανές επικείμενες πλευρικές συγκρούσεις με άλλα οχήματα ή πεζούς που βρίσκονται στη νεκρή γωνία ορατότητας. Το σύστημα παραμένει σε ετοιμότητα και μετά τη διαδρομή και σας προειδοποιεί αν ανοίξετε την πόρτα τη λάθος στιγμή.

Προστασία οχήματος GUARD 360°

Η προστασία οχήματος GUARD 360°[2] προσφέρει περιμετρική επιτήρηση του χώρου γύρω από το όχημα – μεταξύ άλλων χάρη στο σύστημα συναγερμού διάρρηξης και κλοπής και την προστασία κατά της ρυμούλκησης. Οι κινήσεις στον εσωτερικό χώρο ενεργοποιούν οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Επιπρόσθετα, η λειτουργία αναγνώρισης σύγκρουσης του Mercedes me σάς ειδοποιεί μέσω της εφαρμογής.

Σύστημα ανάρτησης τροχών

Διάταξη ζεύξης ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου ESP®

Με αυτό το πρακτικό στοιχείο εξοπλισμού μπορείτε να συνδέετε ρυμουλκούμενα, αλλά και να στερεώνετε μια σχάρα ποδηλάτου, απολαμβάνοντας ακόμη περισσότερες επιλογές μεταφοράς. Ο κοτσαδόρος[2] είναι έτοιμος για χρήση με μία μόνο κίνηση και όταν δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να αναδιπλώνεται γρήγορα πίσω από τον πίσω προφυλακτήρα.

DYNAMIC SELECT

Οδηγείτε όπως θέλετε και σας ταιριάζει. Με το DYNAMIC SELECT ενεργοποιείτε το ενεργειακά αποδοτικό πρόγραμμα οδήγησης «ECO» με το πάτημα ενός κουμπιού και παρατείνετε έτσι την αυτονομία σας. Επιπλέον, τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ρυθμίσουν την ανάκτηση της ενέργειας πέδησης. Αντίθετα, ο τρόπος λειτουργίας Sport καθιστά διαθέσιμη την ορμητική δύναμη των ηλεκτροκινητήρων για ακόμη πιο έντονες επιδόσεις.

Ελαστικά run flat

Διατηρήστε την κινητικότητά σας ακόμη και σε περίπτωση απώλειας πίεσης σε ένα ή περισσότερα ελαστικά. Χάρη στα ενισχυμένα τοιχώματα των ελαστικών, μπορείτε να εγκαταλείψετε με ασφάλεια επικίνδυνες ζώνες όπως σήραγγες ή αυτοκινητοδρόμους μέχρι να φτάσετε στο επόμενο συνεργείο. Ανάλογα με το φορτίο, μπορείτε να διανύσετε έως και 80 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h.

Τετρακίνηση 4MATIC

Ακόμη και σε δύσκολες οδικές συνθήκες, η πλήρως μεταβαλλόμενη τετρακίνηση 4MATIC εξασφαλίζει κυρίαρχη οδική συμπεριφορά. Το σύστημα βελτιώνει την πρόσφυση και την ευστάθεια του οχήματος αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια.

Πακέτα εξοπλισμού

Τα κύρια χαρακτηριστικά εξοπλισμού της νέας EQA.

Δημιουργήστε τη δική σας EQA με τα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού.

Πακέτο Advanced

Το πακέτο Advanced ολοκληρώνει το αυτοκίνητό σας με όμορφα και πρακτικά πρόσθετα στοιχεία. Από την επιβίβαση κιόλας, τα φωτιζόμενα καλύμματα μαρσπιέ ανοίγουν τον δρόμο προς τον πολυτελή εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, με το πακέτο καθρεφτών και το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας, διατηρείτε τον έλεγχο ακόμη και σε αγχωτικές καταστάσεις.

Πακέτο Advanced Plus

Με αυτό το πακέτο κερδίζετε σίγουρα στην άνεση. Εκτός από το πακέτο Advanced, επωφελείστε, για παράδειγμα, και από το KEYLESS-GO. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, σας ψυχαγωγεί το δυναμικό προηγμένο ηχοσύστημα, ενώ το smartphone σας επαναφορτίζεται ασύρματα.

Πακέτο Premium

Αυτό το πακέτο αναβαθμίζει τη Mercedes σας σε υψηλά επίπεδα εξοπλισμού – συμπληρωματικά στα περιεχόμενα των πακέτων Advanced και Advanced Plus. Συγκεκριμένα, το ηχοσύστημα Surround Burmester® γεμίζει τον εσωτερικό χώρο με premium ήχο, ενώ χάρη στην οθόνη Head-up μπορείτε να εστιάζετε πλήρως στην οδήγηση. Το όχημα εξοπλίζεται επίσης με το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°.

Φόρμα επικοινωνίας

Το πρώτο βήμα προς τη νέα σας EQA.

Έχετε ερωτήσεις για τη νέα EQA, θέλετε να κλείσετε ένα test drive ή απλώς να ενημερώνεστε; Τότε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας μας.

  Πάρε προσφορά για την νέα EQA!

  Επίλεξε σημείο εξυπηρέτησης:

  Μορφή Εταιρίας (απαραίτητο) Διάρκεια Μίσθωσης (απαραίτητο)

  Επίλεξε σημείο εξυπηρέτησης:

  Παρατηρήσεις:

  [dynamichidden ticket 'quoteticket'] Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

  Ζήσε τη μαγική εμπειρία!

   Έλα #stinEKKA & κάνε το όνειρο πραγματικότητα!

   Κλείσε ραντεβού για test-drive

   Επίλεξε μοντέλο (απαραίτητο)*

   Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
   ×
   Ζήσε τη μαγική εμπειρία!

    Έλα #stinEKKA & κάνε το όνειρο πραγματικότητα!

    Ζήτησέ μας online προσφορά & σε λίγη ώρα θα την έχεις στο e-mail σου.

    Επίλεξε μοντέλο (απαραίτητο)*

    [honeypot honeypot-19 id:628] Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
    ×