Η νέα C-Class Sedan | Ασφάλεια


Η νέα C-Class θέτει πρότυπα με πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας.

Κύρια χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά ασφάλειας σάς προσέχουν.

Η άνεση ξεκινά εκεί που αισθάνεστε ασφαλείς. Σε αυτό συμβάλλουν τα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας C-Class Sedan.

Απόλυτη ηρεμία, ακόμη και σε μποτιλιάρισμα.

Η ενεργή υποβοήθηση μποτιλιαρίσματος προσφέρει σημαντική ανακούφιση στον οδηγό σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος σε αυτοκινητόδρομο. Οδηγεί αυτόματα και διατηρεί τη λωρίδα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα οδήγησης έως 60 km/h.

Μείνετε στον σωστό δρόμο.

Εάν βγείτε κατά λάθος εκτός της λωρίδας κυκλοφορίας σας ή πλησιάσετε επικίνδυνα άλλα οχήματα, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας μπορεί να σας επαναφέρει στη λωρίδα κυκλοφορίας, επεμβαίνοντας στο σύστημα διεύθυνση. Εάν, ωστόσο, τελικά βγείτε από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ακολουθεί και μια προειδοποιητική δόνηση στο τιμόνι.

Κανένας κίνδυνος ανάμεσά σας.

Στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος οδηγού υπάρχει ενσωματωμένος ένας κεντρικός αερόσακος. Σε περίπτωση σοβαρής πλευρικής σύγκρουσης, μπορεί να ανοίξει ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό, παρέχοντας προστασία και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

PRE-SAFE® PLUS.

Αναγνώριση κινδύνου οπίσθιας σύγκρουσης και ενεργοποίηση του PRE-SAFE ®. Το PRE-SAFE® PLUS μπορεί να αναγνωρίζει τον κίνδυνο οπίσθιας σύγκρουσης για εσάς, να προειδοποιεί τα πίσω οχήματα αναβοσβήνοντας γρήγορα τα πίσω αλάρμ, να ακινητοποιεί το σταματημένο όχημα περιορίζοντας τη μετακίνησή του προς τα εμπρός και, έτσι, να μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών, αλλά και παρεπόμενων συγκρούσεων. Επιπλέον, αμέσως πριν από τη σύγκρουση, μπορεί να ενεργοποιεί τους επαναφερόμενους προεντατήρες ζώνης ασφαλείας PRE-SAFE®.

Ψηφιακός φωτισμός

DIGITAL LIGHT με λειτουργία προβολής – ένα highlight.

Διάφορες λειτουργίες φωτισμού προσαρμόζονται βέλτιστα σε κάθε κατάσταση και, ταυτόχρονα, προσφέρουν περισσότερη άνεση.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Υποδειγματική ασφάλεια με τα συστήματα Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Σε ώρα αιχμής, σε μεγάλες, νυχτερινές διαδρομές ή σε άγνωστους δρόμους, η Mercedes-Benz C-Class Sedan σάς ξεκουράζει αισθητά, ειδικά σε αγχώδεις καταστάσεις. Από πίσω κρύβεται μία ιδέα, η οποία κάνει κάθε διαδρομή με μια Mercedes-Benz ασφαλέστερη και μοναδική: το Mercedes-Benz Intelligent Drive. Διότι ο χρόνος που περνάτε στο αυτοκίνητο είναι δικός σας. Χρόνος για να χαλαρώνετε. Χρόνος για να αναπληρώνετε την ενέργειά σας. Για να φτάνετε στον προορισμό σας πρωτίστως με ασφάλεια, αλλά και πιο ξέγνοιαστα.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Δεν χρειάζεται να στερείστε πλέον την άνεση του ενεργού συστήματος υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC στη ρέουσα και αργή κυκλοφορία σε μποτιλιάρισμα. Το σύστημα σάς ξεκουράζει ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα οδήγησης, με βάση τα προπορευόμενα οχήματα που κινούνται πιο αργά. Η επιθυμητή απόσταση μπορεί να ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν ανάλογα με τις συνθήκες στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται, οι επιβάτες και οι άλλοι συμμετέχοντες της κυκλοφορίας προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus

Κινηθείτε ξέγνοιαστα, με ασφάλεια και απόλυτη προστασία. Χάρη στα σύγχρονα, ευφυώς δικτυωμένα συστήματα αισθητήρων, απολαμβάνετε τα πολλαπλά οφέλη της ημι-αυτοματοποιημένης οδήγησης. Πολλά συστήματα υποβοήθησης σάς προσφέρουν υποστήριξη ανάλογα με τις συνθήκες, προειδοποιούν όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης και, εάν χρειάζεται, επεμβαίνουν. Σε κρίσιμες καταστάσεις, τα δύο συστήματα PRE-SAFE® του οχήματος μετριάζουν τις συνέπειες του ατυχήματος.

Σύστημα PRE-SAFE®

Το σύστημα PRE-SAFE® αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ενδεχόμενο ατύχημα, προσφέροντας τη δυνατότητα μετριασμού των επιπτώσεων με μια σειρά μέτρων. Ο καινοτόμος ήχος PRE-SAFE® παράγει έναν θόρυβο που εκπέμπεται από τα ηχεία και διεγείρει ένα προστατευτικό αντανακλαστικό. Έτσι, το εσωτερικό του αυτιού προστατεύεται χάρη στην απορρόφηση των θορύβων του ατυχήματος.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Εξαιρετική υπηρεσία στάθμευσης μέσα στο όχημα. Το πακέτο στάθμευσης διευκολύνει την αναζήτηση θέσης, καθώς και την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα, σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή, εναλλακτικά, αφήνετε το σύστημα να σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς. Στη θέση στάθμευσης στο σπίτι σας, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με μνήμη αναλαμβάνει, προαιρετικά, τους ελιγμούς για λογαριασμό σας.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας

Αυτό το πακέτο σάς προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη κατά τη στάθμευση, καθώς το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC αναγνωρίζει κενές θέσεις για στάθμευση, καθώς περνάτε από δίπλα τους. Μόλις επιλεγεί μια θέση για στάθμευση, μπορείτε να παρκάρετε με ασφάλεια χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας, τους αισθητήρες υπερήχων και τις πρακτικές εικόνες – ή να παρκάρετε με βοήθεια από το σύστημα.

Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας

Ενεργοποιείτε το σύστημα με μια κίνηση και επωφελείστε από τη μεγάλη ακτίνα προβολέων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας ενεργοποιεί πάντα τον φωτισμό μεγάλης σκάλας, εφόσον δεν ανιχνεύσει οχήματα μπροστά του ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το οδόστρωμα ή να εντοπίζετε κινδύνους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εναλλάσσεστε συνεχώς στη λειτουργία του φωτισμού διασταύρωσης.

DIGITAL LIGHT

Με το DIGITAL LIGHT απολαμβάνετε ιδανικές συνθήκες φωτισμού, απολύτως προσαρμοσμένες στους άλλους χρήστες του δρόμου και το περιβάλλον. Αυτό το σύστημα HD λειτουργεί ως συσκευή προβολής και αντιδρά με φως πολύ υψηλής ανάλυσης όταν αλλάζουν οι συνθήκες της κυκλοφορίας, του οδοστρώματος ή του καιρού.

DIGITAL LIGHT με λειτουργία προβολής

Με το DIGITAL LIGHT απολαμβάνετε ιδανικές συνθήκες φωτισμού, απολύτως προσαρμοσμένες στους άλλους χρήστες του δρόμου και το περιβάλλον. Επιπλέον, το DIGITAL LIGHT θα σας συναρπάσει με τις λειτουργίες προβολής του, οι οποίες είναι διαθέσιμες ανάλογα με τους κανονισμούς ταξινόμησης της χώρας, προς το παρόν με ένα μέρος των λειτουργιών του στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, την Κίνα και τα κράτη του Κόλπου

Ανάρτηση με προσαρμοζόμενη μεταβλητή απόσβεση

Μία ανάρτηση – τρεις διαμορφώσεις. Με το DYNAMIC BODY CONTROL επιλέγετε ανάμεσα στη μέγιστη ευκινησία ή την εξαιρετική άνεση απόσβεσης – σε απόλυτη αρμονία με τη διαδρομή και το προσωπικό σας στιλ οδήγησης. Η κατά 5 mm χαμηλωμένη ανάρτηση σάς προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο οδήγησης.

Ανάρτηση ανέσεων

Η ανάρτηση ανέσεων με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης συνδυάζει ισορροπημένη οδηγική άνεση και αυξημένη ευστάθεια. Χάρη στο παθητικό σύστημα απόσβεσης, απολαμβάνετε κορυφαία εμπειρία οδήγησης σε κάθε οδόστρωμα: τα χαρακτηριστικά κύλισης, η απόσβεση και η σταθεροποίηση προσαρμόζονται συνεχώς και αυτόματα σε κάθε έδαφος.

Σπορ ανάρτηση

Η σπορ ανάρτηση με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης κραδασμών βελτιώνει το κράτημα του αυτοκινήτου στον δρόμο και εντείνει την απόλαυση κατά τη γρήγορη οδήγηση σε στροφές. Η πιο σφιχτή σχεδίαση των ελατηρίων και των αποσβεστήρων, καθώς και το σπορ άμεσο σύστημα διεύθυνσης προσφέρουν, σε συνδυασμό με τη χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά ανάρτηση, πιο άμεσο χειρισμό και πιο δυναμικές εμφανίσεις.

Πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας

Όλα όσα κάνουν τη νέα Mercedes-Benz C-Class Sedan ακόμη πιο ασφαλή.

Συνδυάσαμε διάφορα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης σε έξυπνα πακέτα, που προσφέρουν κορυφαία προστασία. Βρείτε εδώ το κατάλληλο για εσάς.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν, ανάλογα με τις συνθήκες, στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται και οι επιβάτες, καθώς και οι άλλοι συμμετέχοντες της κυκλοφορίας προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus

Κινηθείτε ξέγνοιαστα, με ασφάλεια και απόλυτη προστασία. Χάρη στα σύγχρονα, ευφυώς δικτυωμένα συστήματα αισθητήρων, απολαμβάνετε τα πολλαπλά οφέλη της ημι-αυτοματοποιημένης οδήγησης. Πολλά συστήματα υποβοήθησης σάς προσφέρουν υποστήριξη, ανάλογα με τις συνθήκες, προειδοποιούν όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης και, εάν χρειάζεται, επεμβαίνουν. Σε κρίσιμες καταστάσεις, τα δύο συστήματα PRE-SAFE® του οχήματος μετριάζουν τις συνέπειες του ατυχήματος.

Πακέτο καθρεφτών

Το πακέτο καθρεφτών συνδυάζει πρακτικές λειτουργίες για την καθημερινή οδήγηση: οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες προστατεύουν το αυτοκίνητό σας από ζημιές όταν είναι σταθμευμένο, η αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία προστατεύει τα μάτια σας, ενώ ο φωτισμός περιβάλλοντος με προβολή του λογότυπου Mercedes-Benz διευκολύνει τον προσανατολισμό σας στο σκοτάδι.

Προστασία αυτοκινήτου URBAN GUARD*

Το πακέτο προστασίας αυτοκινήτου URBAN GUARD προσφέρει ολοκληρωμένη επιτήρηση, καθώς περιλαμβάνει αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, αλλά και προστασία κατά της ρυμούλκησης που μπορεί να αναγνωρίζει τυχόν αλλαγή θέσης του οχήματος. Ακόμη και οι κινήσεις στον εσωτερικό χώρο του οχήματος ενεργοποιούν οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Η κοινοποίηση κλοπής με κοινοποίηση ζημιών στάθμευσης του Mercedes me σάς ενημερώνει μέσω εφαρμογής.

* Για τη χρήση της υπηρεσίας, απαιτείται η εγγραφή στο Mercedes me Portal και η αποδοχή των όρων χρήσης των υπηρεσιών Mercedes me connect. Επιπλέον, το όχημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό χρήστη. Μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου ισχύος είναι εφικτή η ανανέωση των υπηρεσιών έναντι χρέωσης. Η πρώτη ενεργοποίηση των υπηρεσιών από τους πελάτες είναι εφικτή εντός 1 έτους από την πρώτη ταξινόμηση ή θέση σε λειτουργία, όποιο συμβεί πρώτο.

Προστασία αυτοκινήτου URBAN GUARD Plus *

Το πακέτο προστασίας αυτοκινήτου URBAN GUARD Plus προσφέρει ολοκληρωμένη επιτήρηση, καθώς περιλαμβάνει αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, αλλά και προστασία κατά της ρυμούλκησης που μπορεί να αναγνωρίζει τυχόν αλλαγή θέσης του οχήματος. Ακόμη και οι κινήσεις στον εσωτερικό χώρο του οχήματος ενεργοποιούν οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Επιπλέον, η βοήθεια σε περίπτωση κλοπής του οχήματος αυξάνει τις πιθανότητες ανάκτησης του αυτοκινήτου.

* Για τη χρήση της υπηρεσίας, απαιτείται η εγγραφή στο Mercedes me Portal και η αποδοχή των όρων χρήσης των υπηρεσιών Mercedes me connect. Επιπλέον, το όχημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό χρήστη. Μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου ισχύος είναι εφικτή η ανανέωση των υπηρεσιών έναντι χρέωσης. Η πρώτη ενεργοποίηση των υπηρεσιών από τους πελάτες είναι εφικτή εντός 1 έτους από την πρώτη ταξινόμηση ή θέση σε λειτουργία, όποιο συμβεί πρώτο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η νέα C-Class μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια:

Σχεδίαση

Άνεση

Προδιαγραφές

Ζήσε τη μαγική εμπειρία!
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]
×
Ζήσε τη μαγική εμπειρία!
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]
×