ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η νέα GLB δεν σκέφτεται, προνοεί.

Κύρια χαρακτηριστικά

Τα πάντα υπό έλεγχο. Ακόμη κι εκτός δρόμου.

Η φιλοσοφία ασφάλειας της νέας GLB φροντίζει να κινείστε με σιγουριά σε κάθε έδαφος.

Συστήματα υποβοήθησης

Υποδειγματική ασφάλεια με τα συστήματα Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Σε ώρες αιχμής, σε μεγάλες, νυχτερινές διαδρομές ή σε άγνωστους δρόμους, η GLB σάς ξεκουράζει αισθητά, ειδικά σε αγχώδεις καταστάσεις. Από πίσω κρύβεται μία ιδέα, η οποία κάνει κάθε διαδρομή με μια Mercedes-Benz ασφαλέστερη και μοναδική: το Mercedes-Benz Intelligent Drive. Διότι ο χρόνος που περνάτε στο αυτοκίνητο είναι δικός σας. Χρόνος για να χαλαρώνετε. Χρόνος για να αναπληρώνετε την ενέργειά σας. Για να φτάνετε στον προορισμό σας πρωτίστως με ασφάλεια, αλλά και ξέγνοιαστα.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Αυτό το προηγμένο σύστημα θα σας γίνει απολύτως απαραίτητο, ιδίως σε μονότονες διαδρομές ή μποτιλιάρισμα. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC σάς ξεκουράζει αισθητά, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνδυασμό με την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, μπορείτε να αποδέχεστε τα όρια ταχύτητας απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης βρίσκεται συνεχώς σε επαγρύπνηση και μπορεί να συμβάλλει στην αποτροπή σοβαρών ατυχημάτων λόγω υπερβολικά μικρής απόστασης ή απροσεξίας. Το σύστημα σάς προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για τον κίνδυνο σύγκρουσης. Εάν φρενάρετε αλλά όχι επαρκώς, παρέχει ενίσχυση δύναμης πέδησης ανάλογα με την περίσταση.

Σύστημα PRE-SAFE®

Το σύστημα PRE-SAFE® αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ενδεχόμενο ατύχημα. Χάρη σε μια σειρά μέτρων, μπορεί να μειώνει τις καταπονήσεις που προκύπτουν για τους επιβάτες. Ο πρωτοποριακός ήχος PRE-SAFE® παράγει μέσω των ηχείων έναν θόρυβο που ενεργοποιεί ένα αντανακλαστικό προστασίας: η ακοή απομονώνεται προσωρινά και με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσεται από τους επιβλαβείς, δυνατούς θορύβους της σύγκρουσης.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

Εάν πατήσετε κατά λάθος σε διακεκομμένη ή συνεχή διαγράμμιση, το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιεί με μια δόνηση στο τιμόνι. Εάν η διαγράμμιση είναι συνεχής ή ανιχνευθεί όχημα στη λωρίδα μετά από διακεκομμένη διαγράμμιση, το σύστημα υποβοήθησης μπορεί επίσης να επέμβει με μονόπλευρη πέδηση.

Σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας

Το σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας διευκολύνει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και σας γλιτώνει από παραβάσεις. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει το ισχύον όριο ταχύτητας και να το προβάλλει στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων. Επίσης, αναγνωρίζει πρόσθετα σήματα για περιορισμούς όταν επικρατούν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, όπως βροχή.

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας

Το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας επιβλέπει την αλλαγή λωρίδας και μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα που βρίσκονται στη νεκρή γωνία του αυτοκινήτου. Έτσι, μπορεί να αποτρέπει συγκρούσεις, για παράδειγμα, σε δρόμους εντός πόλης με πολλές λωρίδες ή στον αυτοκινητόδρομο. Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο για τρία λεπτά και το σύστημα υποβοήθησης αναγνωρίζει ποδήλατα ή οχήματα στην περιοχή κινδύνου, προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά.

Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

Η κάμερα και η λειτουργία πλοήγησης λαμβάνουν πάντα υπόψη την ταχύτητα – έτσι, γνωρίζετε το όριο ταχύτητας ακόμα και όταν τα σήματα εναλλάσσονται συνεχώς. Καθώς το σύστημα σάς ενημερώνει διαρκώς, περιορίζεται ο κίνδυνος να υπερβείτε το όριο. Έτσι, απολαμβάνετε μεγαλύτερη άνεση και, συγχρόνως, αυξημένη ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις σας.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC

Μην αγχώνεστε για τις στενές θέσεις στάθμευσης. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC δεν βρίσκει απλώς θέσεις στάθμευσης – σας βοηθά να μπείτε και να βγείτε από αυτές. Επιπλέον, σας υποστηρίζει κατά τη διεύθυνση του αυτοκινήτου και επιπρόσθετα, στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κατά την επιτάχυνση, την πέδηση και την αλλαγή ταχύτητας.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Παρκάρετε με την άνεσή σας. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σάς υποστηρίζει, σε συνεργασία με την κάμερα 360°, στην αναζήτηση θέσης στάθμευσης, αλλά και στην είσοδο και έξοδο από θέση στάθμευσης και τους ελιγμούς. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η περιμετρική ορατότητα που εξασφαλίζει η κάμερα 360°, αλλά και η εικονική, πανοραμική άποψη.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας

Αυτό το πακέτο σάς προσφέρει απίστευτη ευκολία ακόμα και σε στενές θέσεις στάθμευσης. Για τη δική σας άνεση, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC αναζητά κατάλληλες θέσεις και, στη συνέχεια, σας βοηθά να σταθμεύετε. Για περισσότερη άνεση φροντίζει και η κάμερα οπισθοπορείας, που αποτρέπει τις ζημιές στο αμάξωμα προσφέροντας ορατότητα στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο.

Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας

Ενεργοποιείτε το σύστημα με μια κίνηση και επωφελείστε από τη μεγάλη ακτίνα προβολέων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας ενεργοποιεί πάντα τον φωτισμό μεγάλης σκάλας, εφόσον δεν ανιχνεύσει οχήματα μπροστά του ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το οδόστρωμα ή να εντοπίζετε κινδύνους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εναλλάσσεστε συνεχώς στη λειτουργία του φωτισμού διασταύρωσης.

Προβολείς LED High Performance

Οι προβολείς LED High Performance προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια τη νύχτα και χαρακτηριστική, εντυπωσιακή εμφάνιση. Χάρη στην τεχνολογία LED, φωτίζουν το οδόστρωμα καλύτερα από τους συμβατικούς προβολείς – προσφέροντας συγχρόνως χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

MULTIBEAM LED

Για τέλεια ορατότητα, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED αντιδρούν εξαιρετικά γρήγορα στις τρέχουσες συνθήκες του δρόμου και της κίνησης με ξεχωριστά ελεγχόμενα LED. Ο μερικός φωτισμός μεγάλης σκάλας δεν τυφλώνει τους άλλους οδηγούς. Ο φωτισμός αλλαγής κατεύθυνσης και στροφών φωτίζει το οπτικό πεδίο δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεστε γρήγορα πιθανούς κινδύνους.

Ανάρτηση άνεσης

Στον αυτοκινητόδρομο απολαμβάνετε υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ στις κλειστές στροφές σπορ ευελιξία. Η ισορροπημένη ανάρτηση άνεσης προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό υψηλής απόδοσης απόσβεσης των κραδασμών και ιδιαίτερης οδηγικής ευστάθειας. Έτσι, κάνει τις διαδρομές σας ασφαλείς και απίστευτα απολαυστικές.

Μεταβαλλόμενη απόσβεση

Προτιμάτε περισσότερη οδηγική απόλαυση στις στροφές ή υψηλά επίπεδα άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις; Η ανάρτηση με μεταβαλλόμενη απόσβεση προσφέρει ένα εντυπωσιακό φάσμα δυνατοτήτων. Ο διακόπτης DYNAMIC SELECT στην κεντρική κονσόλα επιλέγει το πρόγραμμα και επομένως τα χαρακτηριστικά. Έτσι, είναι σαν να έχετε δύο αναρτήσεις σε ένα αυτοκίνητο και απολαμβάνετε πολιτισμένη σπορ οδήγηση.

DYNAMIC SELECT

Οδηγήστε όπως θέλετε. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το DYNAMIC SELECT προσφέρει διάφορα προγράμματα οδήγησης, που ρυθμίζουν εκ των προτέρων π.χ. τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση ή το σύστημα διεύθυνσης. Με τον τρόπο λειτουργίας “Sport”, οι μετακινήσεις σας γίνονται ιδιαίτερα δυναμικές, ενώ με το βασικό πρόγραμμα “Comfort” πολύ ισορροπημένες. Αντίθετα, το πρόγραμμα “ECO” εστιάζει στη μέγιστη αποδοτικότητα, εξοικονομώντας καύσιμα και χρήματα.

Πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας

Όλα όσα κάνουν την GLΒ ακόμη πιο ασφαλή.

Στιβαρή και κυρίαρχη, με τα πλούσια πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας, η GLB προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να φτάνετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Παρκάρετε με την άνεσή σας. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σάς υποστηρίζει, σε συνεργασία με την κάμερα 360°, στην αναζήτηση θέσης στάθμευσης, καθώς επίσης στην είσοδο και έξοδο από θέση στάθμευσης και τους ελιγμούς. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η περιμετρική ορατότητα που εξασφαλίζει η κάμερα 360°, αλλά και η εικονική, πανοραμική άποψη.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας

Αυτό το πακέτο σάς προσφέρει απίστευτη ευκολία ακόμα και σε στενές θέσεις στάθμευσης. Για τη δική σας άνεση, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC αναζητά κατάλληλες θέσεις και, στη συνέχεια, σας βοηθά να σταθμεύετε. Για περισσότερη άνεση φροντίζει και η κάμερα οπισθοπορείας, που αποτρέπει τις ζημιές στο αμάξωμα προσφέροντας ορατότητα στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση, στην αλλαγή λωρίδας και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται, οι επιβάτες και οι άλλοι χρήστες του δρόμου προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Πακέτο καθρεφτών

Με το πάτημα ενός πλήκτρου, οι εξωτερικοί καθρέφτες διπλώνουν ηλεκτρικά, μειώνοντας το φάρδος του αυτοκινήτου. Έτσι, χωρά και σε στενότερες θέσεις στάθμευσης. Επίσης, οι καθρέφτες προστατεύονται με αυτόν τον τρόπο από ζημιές. Επιπλέον, ο εξωτερικός καθρέφτης του οδηγού και ο εσωτερικός καθρέφτης μπορούν να ανιχνεύουν το ενοχλητικό φως των προβολέων των πίσω οχημάτων και να σκουραίνουν αυτόματα.

Πακέτο αντικλεπτικής προστασίας

Το πακέτο αυτό συμβάλλει στην προστασία του αυτοκινήτου σας από διάρρηξη, κλοπή ή ρυμούλκηση. Η προστασία κατά της ρυμούλκησης προειδοποιεί εάν διαπιστώσει μετακίνηση του αυτοκινήτου και ενεργοποιεί τον συναγερμό, εάν αναγνωρίσει, π.χ. άνοιγμα κάποιας πόρτας από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Έτσι, λειτουργεί αποτρεπτικά σε περίπτωση απόπειρας κλοπής του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες

Η νέα GLΒ μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια:

Ζήσε τη μαγική εμπειρία!
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]
×
Ζήσε τη μαγική εμπειρία!

  πάρε προσφορά για την #glb!

  κλείσε ραντεβού για test-drive #stinΕΚΚΑ

  Επίλεξε σημείο εξυπηρέτησης:

  Μορφή Εταιρίας (απαραίτητο) Διάρκεια Μίσθωσης (απαραίτητο)

  Επίλεξε σημείο εξυπηρέτησης:

  Παρατηρήσεις:

  Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

  ×