ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η νέα GLC προνοεί για την ασφάλειά σας.

Κύρια χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίζει τους μικρότερους κινδύνους με τη μέγιστη νοημοσύνη.

Ό,τι και αν συμβεί, η νέα GLC SUV προστατεύει τους επιβάτες της πιο σωστά και έξυπνα από ποτέ.

Ένα πλεονέκτημα ασφάλειας: το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης.

Με το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, η νέα GLC μπορεί να σας υποστηρίζει στη διατήρηση ή την αλλαγή λωρίδας, στη διατήρηση της επιθυμητής απόστασης, ακόμα και στην αυτόνομη πέδηση, αν παρουσιαστεί ανάγκη.
Από πίσω κρύβεται μια σειρά έξυπνα δικτυωμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, που σας ξεκουράζουν και σας υποστηρίζουν ειδικά σε μονότονες ή περίπλοκες καταστάσεις, όπως, για παράδειγμα, σε μποτιλιάρισμα, κυκλικούς κόμβους ή διασταυρώσεις. Εσείς και οι συνεπιβάτες σας βρίσκεστε συνεχώς στα καλύτερα χέρια.

Ελίσσεται μέχρι την κορυφή της λίστας επιθυμιών σας.

Με τη βοήθεια της προαιρετικής υποβοήθησης σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς, αντεπεξέρχεστε με υπεροχή και ηρεμία ακόμα και σε δύσκολους ελιγμούς οπισθοπορείας, χάρη στην ακριβή τεχνολογία αισθητήρων και στην προβολή 360° της γύρω περιοχής στην οθόνη πολυμέσων.

Χωρέστε στις μικρότερες θέσεις με τη μέγιστη ευκολία.

Τέσσερις κάμερες συνθέτουν μια εικονική προβολή 360° της νέας GLC, που προβάλλεται πανοραμικά στην οθόνη πολυμέσων. Έτσι, διευκολύνεται αισθητά η στάθμευση.

84 highlights σε ένα.

Οι προβολείς MULTIBEAM LED προσαρμόζονται αυτόματα στο περιβάλλον και με 84 LED ο καθένας φωτίζουν το οδόστρωμα καλύτερα από οποιονδήποτε συμβατικό προβολέα. Έτσι, μπορείτε να αναγνωρίζετε τους κινδύνους ακόμα πιο γρήγορα.

Γνωρίστε την GLC τώρα.

Κλείστε ραντεβού για δοκιμαστική διαδρομή

> Κλείστε ραντεβού.

Συστήματα υποβοήθησης

Υποδειγματική ασφάλεια με τα συστήματα Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Σε ώρες αιχμής, σε μεγάλες, νυχτερινές διαδρομές ή σε άγνωστους δρόμους, η νέα GLC σάς ξεκουράζει αισθητά, ειδικά σε αγχώδεις καταστάσεις. Από πίσω κρύβεται μία ιδέα, η οποία κάνει κάθε διαδρομή με μια Mercedes-Benz ασφαλέστερη και μοναδική: το Mercedes-Benz Intelligent Drive. Διότι ο χρόνος που περνάτε στο αυτοκίνητο είναι δικός σας. Χρόνος για να χαλαρώνετε. Χρόνος για να αναπληρώνετε την ενέργειά σας. Για να φτάνετε στον προορισμό σας πρωτίστως με ασφάλεια, αλλά και ξέγνοιαστα.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

Αυτό το προηγμένο σύστημα θα σας γίνει απολύτως απαραίτητο, κυρίως σε μονότονες διαδρομές ή μποτιλιάρισμα. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC σάς ξεκουράζει αισθητά, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνδυασμό με την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, μπορείτε να αποδέχεστε τα όρια ταχύτητας απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης συμβάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων πρόσκρουσης σε προπορευόμενα ή ακινητοποιημένα οχήματα, καθώς και ατυχημάτων με πεζούς και ποδηλάτες εν κινήσει. Εκτός από τη λειτουργία προειδοποίησης για απόσταση και σύγκρουση, προσφέρει πρωτίστως ενίσχυση της πέδησης, ως και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση, στην αλλαγή λωρίδας και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται, οι επιβάτες και οι άλλοι χρήστες του δρόμου προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Τα αποκλειστικά στοιχεία και οι λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης επισημαίνονται με αστερίσκο (*):

 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC (233)
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας* (546)
 • Διευρυμένη λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης σε αυτοκινητόδρομο*
 • Προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης με λειτουργία SOS*
 • Λειτουργία Λ.Ε.Α.*
 • Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
 • Λειτουργία διασταυρώσεων*
 • Λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης σε μποτιλιάρισμα*
 • Υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (238)
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας* (237)
 • Λειτουργία προειδοποίησης εξόδου
 • PRE-SAFE® PLUS*

Υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς

Εξοικονομήστε χρόνο και γλιτώστε τον εκνευρισμό κατά τους ελιγμούς: με την υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς, διεκπεραιώνετε τους ελιγμούς οπισθοπορείας με ευκολία, ακρίβεια και ξεγνοιασιά – ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Ειδικά για τους οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση με ρυμουλκούμενο, η υποβοήθηση αποτελεί τεράστια διευκόλυνση.

Η υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία διεύθυνσης στο όχημα ρυμούλκησης μέχρι περιορισμένη ταχύτητα 5 km/h. Ένας αισθητήρας γωνίας δίπλωσης παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. Η υποβοήθηση ενεργοποιείται όταν το όχημα είναι σταματημένο με επιλογή της ταχύτητας οπισθοπορείας και πάτημα του πλήκτρου στάθμευσης αριστερά δίπλα στο touchpad της κεντρικής κονσόλας. Μόλις ευθυγραμμίσετε το όχημα με το ρυμουλκούμενο με σύντομη, ευθεία εμπροσθοπορεία, το σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα χρήσης.

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας

Το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας ελέγχει για εσάς την κατάσταση, ειδικά μόλις ανάψετε τα φλας. Έτσι, το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για πλευρικές συγκρούσεις με άλλα οχήματα που βρίσκονται στη νεκρή γωνία. Το σύστημα παραμένει σε ετοιμότητα και μετά τη διαδρομή και σας προειδοποιεί αν ανοίξετε την πόρτα τη λάθος στιγμή.

Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

Διατηρεί τον προσανατολισμό για εσάς: χάρη στην έξυπνη δικτύωση των δεδομένων κάμερας και χάρτη, το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας μπορεί να αναγνωρίζει εκτός από όρια ταχύτητας, απαγορεύσεις προσπέρασης και τα σήματα κατάργησής τους, και απαγορεύσεις εισόδου, και να σας προειδοποιεί για εσφαλμένη κατεύθυνση πορείας.

Σύστημα PRE-SAFE®

Το σύστημα PRE-SAFE® αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ενδεχόμενο ατύχημα, καθώς μετριάζονται οι επιπτώσεις του με μια σειρά μέτρων. Ο καινοτόμος ήχος PRE-SAFE® παράγει έναν θόρυβο που εκπέμπεται από τα ηχεία και διεγείρει ένα προστατευτικό αντανακλαστικό. Έτσι, το εσωτερικό του αυτιού προστατεύεται χάρη στην απορρόφηση των θορύβων του ατυχήματος.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Η καλύτερη υπηρεσία στάθμευσης στο αυτοκίνητο. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα 360° διευκολύνει την αναζήτηση θέσης στάθμευσης, καθώς και την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή, εναλλακτικά, το σύστημα σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς.
Εάν επιλέξετε την υποβοηθούμενη στάθμευση, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σάς υποστηρίζει κατά τη στάθμευση στην επιλεγμένη θέση στάθμευσης. Συγχρόνως, σας βοηθάει σε διάφορες ενέργειες που έχουν σχέση με τη στάθμευση – κατ’ αρχάς με το άναμμα των φλας και τη διεύθυνση του αυτοκινήτου. Στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μπορεί -μέχρι ένα ορισμένο σημείο- να αναλάβει για εσάς ακόμα και την επιτάχυνση και την πέδηση ως και την αλλαγή ταχύτητας. Το ίδιο ισχύει για την έξοδο από τη θέση στάθμευσης, εφόσον είχατε σταθμεύσει το αυτοκίνητο με το σύστημα υποβοήθησης.
Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε εσείς την είσοδο στη θέση στάθμευσης και την έξοδο, επωφελείστε από την περιμετρική ορατότητα μέσω της κάμερας οπισθοπορείας και των τριών πρόσθετων καμερών. Όλη η γύρω περιοχή μπροστά, δίπλα και πίσω από το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην οθόνη πολυμέσων. Την εικόνα της κάμερας συμπληρώνουν κατανοητές γραμμές καθοδήγησης που εξαρτώνται από τη γωνία διεύθυνσης. Επιπλέον, από τη δικτύωση όλων των οπτικών γωνιών κάμερας προκύπτει μια εικονική, πανοραμική προβολή. Έτσι, σταθμεύετε πανεύκολα και σε πιο στενές θέσεις στάθμευσης ή θέσεις στάθμευσης πάνω σε στροφές.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC

Μην αγχώνεστε για τις στενές θέσεις στάθμευσης. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC δεν βρίσκει απλώς κατάλληλες θέσεις στάθμευσης, αλλά επίσης σας βοηθά να μπείτε και να βγείτε από αυτές. Επιπλέον, σας υποστηρίζει κατά τη διεύθυνση του αυτοκινήτου και επιπρόσθετα, στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κατά την επιτάχυνση, την πέδηση και την αλλαγή ταχύτητας.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας

Με το πακέτο αυτό έχετε την επιλογή να σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή το σύστημα να σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς. Η πρακτική υποστήριξη ξεκινά ήδη από την αναζήτηση και την επιλογή μιας θέσης στάθμευσης. Μόλις αυτή εντοπιστεί, μπορείτε να κάνετε ελιγμούς με ασφάλεια χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας ή να αφήσετε το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης να σας βοηθήσει κατά την είσοδο και έξοδο από τη θέση στάθμευσης.
Αυτό το σύστημα υποβοήθησης μπορεί, εάν θέλετε, να σας φανεί χρήσιμο κατά τη διαδικασία εισόδου και εξόδου από θέση στάθμευση: ανάβει τα αλάρμ, διευθύνει, επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα – ακόμα και οι ταχύτητες αλλάζουν μόνες τους.
Αντίθετα, όταν κρατάτε εσείς το τιμόνι, η κάμερα οπισθοπορείας αποτελεί το πιο σημαντικό βοήθημα. Η εικόνα της περιοχής πίσω και γύρω από το όχημα προβάλλεται στην οθόνη πολυμέσων και κατά την οπισθοπορεία συμπληρώνεται από εύκολα κατανοητές γραμμές καθοδήγησης που εξαρτώνται από τη γωνία διεύθυνσης. Τα μη εμφανή εμπόδια και κράσπεδα εμφανίζονται στο οπτικό σας πεδίο χάρη σε διάφορες προβολές. Έτσι, παρκάρετε με ασφάλεια ακόμα και σε θέσεις στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα. Επιπλέον, η εικόνα της κάμερας διευκολύνει την προσέγγιση και τη σύνδεση του ρυμουλκούμενου στις διαδρομές με ρυμουλκούμενο.

Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας

Ενεργοποιείτε το σύστημα με μία κίνηση και επωφελείστε από τη μεγάλη ακτίνα προβολέων. Το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας ενεργοποιεί πάντα τον φωτισμό μεγάλης σκάλας, εφόσον δεν ανιχνεύσει οχήματα μπροστά του ή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το οδόστρωμα ή να εντοπίζετε κινδύνους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εναλλάσσεστε συνεχώς στη λειτουργία του φωτισμού διασταύρωσης.

Προβολείς LED High Performance

Εκτός από τη χαρακτηριστική, εντυπωσιακή εμφάνιση, οι προβολείς LED High Performance προσφέρουν επίσης περισσότερη ασφάλεια τη νύχτα. Χάρη στην τεχνολογία LED, φωτίζουν το οδόστρωμα καλύτερα από τους συμβατικούς προβολείς, προσφέροντας συγχρόνως χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα προσαρμοζόμενα πίσω φώτα τεχνολογίας LED προσαρμόζουν την ένταση φωτισμού τους στις συνθήκες περιβάλλοντος.

MULTIBEAM LED

Για τέλεια ορατότητα, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED αντιδρούν εξαιρετικά γρήγορα στις τρέχουσες συνθήκες του δρόμου και της κίνησης με ξεχωριστά ελεγχόμενα LED. Ο μερικός φωτισμός μεγάλης σκάλας δεν τυφλώνει τους άλλους οδηγούς. Ο φωτισμός μεγάλης σκάλας ULTRA RANGE μεγιστοποιεί την εμβέλεια. Ο φωτισμός αλλαγής κατεύθυνσης και στροφών φωτίζει βέλτιστα το πεδίο ορατότητας.

AIR BODY CONTROL

Η ανάρτηση AIR BODY CONTROL με συνεχή ρύθμιση της απόσβεσης σε κάθε τροχό προσφέρει μια ιδιαίτερα ήπια συμπεριφορά κύλισης. Έτσι, οδηγείτε με εξαιρετική άνεση, προστατεύετε τη μέση σας από περιττές καταπονήσεις και φτάνετε ξεκούραστοι στον προορισμό σας. Επιπλέον, η ανάρτηση προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορες καταστάσεις φορτίου.

Ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με μεταβαλλόμενη απόσβεση

Μία ανάρτηση, τρεις διαμορφώσεις: με το DYNAMIC BODY CONTROL επιλέγετε ανάμεσα στη μέγιστη ευκινησία ή την εξαιρετική άνεση απόσβεσης, ανάλογα με τη διαδρομή και το προσωπικό σας στυλ οδήγησης. Το ευέλικτο, ακριβές σπορ άμεσο σύστημα διεύθυνσης υποστηρίζει επιπρόσθετα την ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης.

DYNAMIC SELECT

Το DYNAMIC SELECT αλλάζει την οδηγική συμπεριφορά με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρησιμοποιήστε διάφορα προγράμματα οδήγησης, τα οποία αλλάζουν π.χ. τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης. Δυναμική οδήγηση στον πρόγραμμα Sport, χαλαρή οδήγηση στο πρόγραμμα Comfort ή ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση στο πρόγραμμα ECO – εσείς αποφασίζετε τι είναι σπουδαιότερο.

Πακέτα εξοπλισμού ασφάλειας

Όλα όσα κάνουν την GLC ακόμη πιο ασφαλή.

Εδώ, τα καλύτερα χαρακτηριστικά της νέας GLC συνδυάζονται τέλεια για εσάς. Κι αυτό διότι σε όλους τους βασικούς τομείς εξοπλισμού, σας προσφέρουμε τα ειδικά προσαρμοσμένα πακέτα μας.

Πακέτο αντικλεπτικής προστασίας με προεγκατάσταση για ειδοποίηση σε περίπτωση ζημιάς κατά τη στάθμευση

Το πακέτο αντικλεπτικής προστασίας συνδυάζει διάφορα χαρακτηριστικά εξοπλισμού ασφαλείας, τα οποία αυξάνουν την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας και τα πολύτιμα αντικείμενα στον εσωτερικό χώρο. Προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά σε περίπτωση αναγνώρισης διάρρηξης και κλοπής, καθώς και μη εξουσιοδοτημένης ρυμούλκησης.
Στοιχεία

 • Αντικλεπτικό σύστημα και σύστημα συναγερμού κλοπής
 • Προστασία κατά της ρυμούλκησης με οπτική και ηχητική προειδοποίηση εάν ανιχνευθεί μετακίνηση
 • Σειρήνα συναγερμού
 • Προστασία εσωτερικού χώρου (ενεργοποιείται σε περίπτωση κίνησης στον εσωτερικό χώρο)
 • Προεγκατάσταση για κοινοποίηση ζημιών στάθμευσης

Πακέτο υποβοήθησης οδήγησης

Ακολουθήστε τον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση. Μοντέρνα συστήματα σάς υποστηρίζουν στην προσαρμογή της ταχύτητας οδήγησης, στη διεύθυνση, στην αλλαγή λωρίδας και σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανάλογα με τις συνθήκες. Ο κίνδυνος ατυχήματος μειώνεται, οι επιβάτες και οι άλλοι χρήστες του δρόμου προστατεύονται αποτελεσματικά. Έτσι, φτάνετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.
Τα αποκλειστικά στοιχεία και οι λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης επισημαίνονται με αστερίσκο (*):

 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC (233)
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας* (546)
 • Διευρυμένη λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης σε αυτοκινητόδρομο*
 • Προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής με λειτουργία μποτιλιαρίσματος*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης με λειτουργία SOS*
 • Λειτουργία Λ.Ε.Α.*
 • Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
 • Λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης και διασταύρωσης*
 • Λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης σε μποτιλιάρισμα*
 • Υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής*
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (238)
 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας* (237)
 • Λειτουργία προειδοποίησης εξόδου
 • Λειτουργία προειδοποίησης για πεζούς σε διαβάσεις πεζών*
 • PRE-SAFE® PLUS*

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360°

Η καλύτερη υπηρεσία στάθμευσης στο αυτοκίνητο. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με κάμερα 360° διευκολύνει την αναζήτηση θέσης στάθμευσης, καθώς και την είσοδο και έξοδο από θέσεις στάθμευσης. Χάρη στην περιμετρική ορατότητα σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή, εναλλακτικά, το σύστημα σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς.

Εάν επιλέξετε την υποβοηθούμενη στάθμευση, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σάς υποστηρίζει κατά τη στάθμευση στην επιλεγμένη θέση στάθμευσης. Συγχρόνως, σας βοηθάει σε διάφορες ενέργειες που έχουν σχέση με τη στάθμευση – κατ’ αρχάς με το άναμμα των φλας και τη διεύθυνση του αυτοκινήτου. Στα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μπορεί -μέχρι ένα ορισμένο σημείο- να αναλάβει για εσάς ακόμα και την επιτάχυνση και την πέδηση ως και την αλλαγή ταχύτητας. Το ίδιο ισχύει για την έξοδο από τη θέση στάθμευσης, εφόσον είχατε σταθμεύσει το αυτοκίνητο με το σύστημα υποβοήθησης.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε εσείς την είσοδο στη θέση στάθμευσης και την έξοδο, επωφελείστε από την περιμετρική ορατότητα μέσω της κάμερας οπισθοπορείας και των τριών πρόσθετων καμερών. Όλη η γύρω περιοχή μπροστά, δίπλα και πίσω από το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην οθόνη πολυμέσων. Την εικόνα της κάμερας συμπληρώνουν κατανοητές γραμμές καθοδήγησης που εξαρτώνται από τη γωνία διεύθυνσης. Επιπλέον, από τη δικτύωση όλων των οπτικών γωνιών κάμερας προκύπτει μια εικονική, πανοραμική προβολή. Έτσι, σταθμεύετε πανεύκολα και σε πιο στενές θέσεις στάθμευσης ή θέσεις στάθμευσης πάνω σε στροφές.

Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας

Με το πακέτο αυτό έχετε την επιλογή να σταθμεύετε εύκολα μόνοι σας ή το σύστημα να σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο, χωρίς κανένα άγχος για εσάς. Η πρακτική υποστήριξη ξεκινά ήδη από την αναζήτηση και την επιλογή μιας θέσης στάθμευσης. Μόλις αυτή εντοπιστεί, μπορείτε να κάνετε ελιγμούς με ασφάλεια χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας ή να αφήσετε το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης να σας βοηθήσει κατά την είσοδο και έξοδο από τη θέση στάθμευσης.

Αυτό το σύστημα υποβοήθησης μπορεί, εάν θέλετε, να σας φανεί χρήσιμο κατά τη διαδικασία εισόδου και εξόδου από θέση στάθμευση: ανάβει τα αλάρμ, διευθύνει, επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα – ακόμα και οι ταχύτητες αλλάζουν μόνες τους.

Αντίθετα, όταν κρατάτε εσείς το τιμόνι, η κάμερα οπισθοπορείας αποτελεί το πιο σημαντικό βοήθημα. Η εικόνα της περιοχής πίσω και γύρω από το όχημα προβάλλεται στην οθόνη πολυμέσων και κατά την οπισθοπορεία συμπληρώνεται από εύκολα κατανοητές γραμμές καθοδήγησης που εξαρτώνται από τη γωνία διεύθυνσης. Τα μη εμφανή εμπόδια και κράσπεδα εμφανίζονται στο οπτικό σας πεδίο χάρη σε διάφορες προβολές. Έτσι, παρκάρετε με ασφάλεια ακόμα και σε θέσεις στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα. Επιπλέον, η εικόνα της κάμερας διευκολύνει την προσέγγιση και τη σύνδεση του ρυμουλκούμενου στις διαδρομές με ρυμουλκούμενο.

Πακέτο καθρεφτών

Το πακέτο καθρεφτών συνδυάζει ορισμένες πρακτικές λειτουργίες για τις καθημερινές σας μετακινήσεις: οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες προφυλάσσουν το αυτοκίνητό σας όταν είναι σταθμευμένο από ενοχλητικές ζημιές, ο δεξιός εξωτερικός καθρέφτης που χαμηλώνει σάς διευκολύνει κατά τη στάθμευση και η αυτόματη λειτουργία μείωσης αντανακλάσεων προστατεύει τα μάτια σας.

Στοιχεία

 • Δύο εξωτερικοί καθρέφτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και εκτεινόμενοι (πλήκτρο στη ζώνη χειριστηρίων της πόρτας οδηγού)
 • Αυτόματο χαμήλωμα του καθρέφτη συνοδηγού στη θέση στάθμευσης με την επιλογή της όπισθεν
 • Εσωτερικός καθρέφτης και εξωτερικός καθρέφτης στην πλευρά οδηγού με αυτόματη λειτουργία μείωσης αντανακλάσεων
 • Φωτισμός περιβάλλοντος του εξωτερικού καθρέφτη για τον φωτισμό της περιοχής εισόδου

Πακέτο υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

Το συγκεκριμένο πακέτο συνδυάζει τις λειτουργίες και τα πλεονεκτήματα δύο συστημάτων υποβοήθησης: το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας σάς επαναφέρει στη λωρίδα κυκλοφορίας, εάν βγείτε κατά λάθος εκτός της διαγράμμισης του οδοστρώματος. Το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας παρακολουθεί για εσάς την παράλληλη κυκλοφορία στη διάρκεια της διαδρομής και μετά από αυτήν.

Στοιχεία

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (243)

 • Με λειτουργία προειδοποίησης με δόνηση του τιμονιού (μπορεί προαιρετικά να απενεργοποιηθεί)
 • Με λειτουργία διόρθωσης πορείας με ενεργή επέμβαση του συστήματος ESP® στα φρένα
 • Δυνατότητα ρύθμισης της ετοιμότητας προειδοποίησης και επέμβασης του συστήματος από “standard” μέχρι “ευαίσθητο”

Σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας (234)

 • Με λειτουργία προειδοποίησης για σύγκρουση στη διάρκεια της διαδρομής
 • Με λειτουργία προειδοποίησης εξόδου μετά τη διαδρομή

Περισσότερες πληροφορίες

Η νέα GLC μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια:

Ζήσε τη μαγική εμπειρία!
[contact-form-7 404 "Not Found"]
×
Ζήσε τη μαγική εμπειρία!

Έλα #stinEKKA και κάνε το όνειρο πραγματικότητα!

Ζήτησέ μας online προσφορά & σε λίγη ώρα θα την έχεις στο e-mail σου.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.
×